joi, 9 mai 2013

Fara sex. Politica usilor deschise

Intamplarea o stiu de la o foarte buna si apropiata prietena. Soacra-sa ramasese vaduva de multi ani. Si tot de multi ani luase calea cucerniciei si pioseniei desi sub masca unei blandeti amabile se ascundeau multe lucruri necurate. Ca de pilda, obsesia ca fiul ei face sex.

Desi nascuse fete si baieti, soacra aceasta pretindea ca fiul cel mic sa ramana in apartamentul cu doua camere, sa locuiasca impreuna cu totii si sa o ingrijeasca la batranete. Norocul celor doi tineri - studentia si facultatea. Au locuit impreuna intr-o garsoniera si s-au descurcat asa cum doi tineri la inceputul vietii o pot face. Necazurile i-au apropiat in loc sa ii desparta. A venit insa vacanta si trebuiau sa mearga sa viziteze familiile si sa puna la punct detaliile logodnei si casatoriei. 
Prima vizita - la mama baiatului. Unde au fost supusi la tot felul de "tabieturi", mai noi sau mai vechi, pentru ca doamna era "chichiricioasa", dupa cum i-a spus din primele 5 minute viitoarei nurori. Unele tabieturi erau atat de noi si ciudate, incat l-au mirat chiar si pe propriul fiu. Tinerii au trecut peste toate, doar nu era sa inceapa discutiile contradictorii cand inca nu se cunosteau. 

Tanara femeie a trecut peste toate prostiile indrugate de soacra cu zambetul pe buze. A venit apoi seara, cand soacra a pus in actiune un intreg scenariu. Le-a facut patul si a pus diverse asternuturi si cearceafuri. Plus multe, multe perne si pernute incat cei doi abia aveau loc sa doarma. Apoi le-a indicat locul de dormit in pat - femeia intotdeauna la perete. Si ca sa nu cumva sa raceasca, le-a pus alte multe, multe pernute in pat, pe langa perete. Si apoi a stat pana cei doi s-au dezbracat si s-au suit in pat. Le-a zis noapte buna si apoi s-a retras, fara sa inchida usa dormitorului. 

Tanarul insuratel nu intelegea de ce nu se inchide usa. Pe muteste, cei doi se hlizeau sub plapuma, facand haz de intamplarile zilei. Si apoi s-a dat jos din pat sa inchida usa. La cateva minute, soacra a intrat, a deschis usa larg, i-a intrbat daca vor un pahar cu apa, in cazul in care le vine sete pe timpul noptii. Si a plecat, lasand usa deschisa la perete. 
De prisos sa mai spun ca nu au dormit pana dimineata. Si-au facut bagajele si au plecat la casa fetei, unde aveau camera lor, intr-un apartament tot cu doua camere. Dar cu usi care se puteau inchide pe timpul noptii.

Voi ce parere aveti despre "politica usilor deschise"? Cum ati fi reactionat intr-o astfel de situatie?