miercuri, 4 septembrie 2013

Soacra radioactiva

O alta poveste a unor tineri care locuiau impreuna cu socrii. De aceasta data este vorba despre o soacra care a suferit un soc atunci cand a aflat ca are cancer. Comportamentul ei s-a modificat vizibil dupa diagnosticare si discutia cu medicii. 

Din fericire nu era ceva grav: cancerul fusese descoperit la timp, era intr-o faza incipienta.  Cu tratamentul adecvat si o operatie destul de simpla femeia isi capata sanatatea rapid. Insa pentru soacra, acest eveniment a declansat o lupta pe viata si pe moarte: avea impresia ca lucrurile nu sunt in regula si, prin urmare, trebuia sa ordoneze totul inainte de a muri. Iar cand spun TOTUL, ma refer inclusiv la vietile celor din jur. Si-a pregatit propria inmormantare dar si pe cea a sotului. Cei doi fii si-au vazut vietile deja programate si nu a fost chip sa o scoata la capat cu ea. Si-au zis ca e doar o faza a bolii si asteptau sa ii treaca. 
Dupa tratamentul de cancer, cu radiatii, i s-a comuncat sa nu stea in aproape de persoanele din jur, ca masura de precautie. In spital se vorbea atat de mult despre modul in care un bolnav care trece prin tratamentul cu "radiatii" incat femeia ajunsese sa creada toate basmele pe care le auzea. In sinea ei, isi facuse deja un plan de actiune: trebuia sa scape de o persoana pe care nu o dorise in viata unuia dintre copiii sai.
O data ajunsa acasa, soacra isi pune planul in practica: se aseza mereu pe locul unde obisnuia sa stea femeia. Mai mult, cand cei doi plecau de acasa, soacra isi facuse un obicei sa priveasca la tv din camera lor, asezata pe locul unde dormea nora: isi imagina ca radiatiile raman in lucrurile pe care acesta le folosea zilnic. Statea ore intregi cu fundul pe cutia cu crema de fata a nurorii (sau oricare alt produs cosmetic pe care il gasea), gandindu-se ca va "cloci" radioactiv produsul. Incepuse sa ii foloseasca hainele (halatul de baie, pijamaua, hainele de casa) pentru ca totul sa fie bine impregnat cu radiatii.

A murit de inima rea, cand a realizat ca, in timp ce faceau dragoste, fiul sau si sotia lui schimbasera locurile in pat. Pentru ea, socul de a-si "radia" fiul a fost foarte mare - a facut infarct in timp ce luau masa si discutau despre cum trebuie sa doarma un sot si o sotie: sotul mereu in stanga, femeia in dreapta, deoarece "sotia este mana dreapta a barbatului intr-o casnicie". Gluma fiului ei - "noi dormim invers decat spui dumneata, pentru ca dimineata lumina e prea puternica pe partea mea de pat" - a facut-o sa realizeze ca planurile ei dadusera gres.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu