luni, 11 martie 2013

Discriminarea femeii incepe in familie

Pentru povestirea de azi am ales vorbe mari ca titlu. Vreau sa vorbesc despre discriminare pentru ca, de cele mai multe ori, discriminarea asta pleaca tot de la femei. De la acele femei egoiste care isi educa fii si fiicele intr-un mod de-a dreptul idiot.

Fiecare mama este preocupata de bunastarea copiilor sai. Din pacate, exista multe femei care duc la extrem aceasta situatie. Cum poti sa pretinzi, ca nora, respectul sotului atata timp cat picatura chinezeasca "nici una nu e prea buna pentru tine" i se susura in ureche? Pentru ca odrasla a fost crescuta in spiritul "totdeauna tu trebuie sa fii primul". Daca nu e primul la scoala, mama face scandal. Daca nu e primul in viata femeii de care s-a indragostit - mama are grija sa ii explice ca nu este o femeie potrivita. Daca nu este "ingrijit" cum trebuie, mama intervine si pune lucrurile la punct.
Atunci cand unui baiat i se spune cum ar trebui sa fie tratat de catre viitoarea sotie si cand vede ca in familia sa mama (casnica, de obicei) primeste si niste palme pentru ca ciorba nu era destul de rece/calda, nu ne mai miram ca tanarul adult de mai tarziu va avea aceleasi apucaturi. Recent, la Radio Guerilla am auzit niste conversatii stupefiante. Mai mult, chiar moderatorul a intrat in jocul barbatilor care isi puneau nevestele la punct cu palme sau pumni spunand ca, uneori, femeile trebuie sa fie disciplinate de catre barbati.

O vorba din batrani spune: "copilul, cum il cresti asa il ai". Daca tu, ca femeie, il inveti sa fie egoist si misogin, sa nu te mire cand va avea aceasta atitudine fata de tine. Am vazut multe femei jignite de proprii lor copii. Si mereu altii erau de vina pentru propriul lor esec de parinte: nora, prietena sau prietenii, anturajul, societatea. Iar dupa ce le trece supararea (nu pot sta suparate pe progeniturile lor la nesfarsit), vor continua in acelasi fel ca si pana acum.   Vor face in continuare diferente (ce-i mai bun e pentru copil), le vor da bani pe ascuns (desi copilul are deja copii), vor continua sa le susure in ureche "nimeni nu se poate ridica la nivelul tau".

Nu ne putem mira ca un astfel de copil are toate sansele sa devina un angajat misogin, un sef aberant sau un patron abuzator. Si astea se intampla doar pentru ca tot niste femei ca noi aleg sa isi educe gresit progeniturile.

Recomandare:
Mamelor, nu uitati ca inainte de toate sunteti femei. Pregatiti-va copii pentru viata, pentru o familie a lor. Invatati-i sa fie responsabili. Altfel, va veti transforma in menajera permanenta a fiului/fiicei. Si asta nu inseamna ca l-ati ajutat ci doar ca ati crescut un parazit social.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu